NK Čelik angažovao bivšeg omladinca minhenskog Bayerna
Gavrić će pojačati konkurenciju u zadnjoj liniji Zeničana, gdje su u prvom dijelu sezone imali velike probleme. Foto:fcbayern.de

Gavrić pojačava konkurenciju u zadnjoj liniji

NK Čelik angažovao bivšeg omladinca minhenskog Bayerna · Zvanično

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će na Bilinom polju na otvaranju drugog dijela sezone u Premijer ligi dočekati ekipu mostarskog Zrinjskog.

Zeničani u drugi dio sezone ulaze s jasnim ciljem, a to je opstanak u Premijer ligi. Javnost je dobro upoznata da su crno-crveni u zimskom prelaznom roku napravili velike igračke promjene, dosta igrača je otišlo, a isto tako dosta ih je i stiglo na Bilino polje.

U sjeni utakmice protiv Borca, koja je bila generalka pred nastavak sezone, a koju su Zeničani riješili u svoju korist rezultatom 1:0 prošla je informacija da je NK Čelik angažovao novog igrača.

Nikola Gavrić 22-godišnji defanzivac novi je igrač kluba s Bilinog polja, a isti je ugovor sa Zeničaniam potpisao prošlog petka. Ovaj nogometaš rođen u Njemačkoj svoju karijeru je počeo u minhenskom Bayernu, gdje je prošao sve omladinske kategorije, da bi zatim nakon juniorskog staža prešao u Augsburg, gdje je boravi posljednje dvije godine igrajući za drugi tim ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj nogometaš igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, te je skupio osam nastupa. Olakšavajuća okolnost za Zeničane će biti što ovaj igrač ima bh. pasoš i neće se voditi kao stranac, kojih će u proljetnom dijelu sezone biti sedam, koliko ih je trenutno na treninzima kluba s Bilinog polja.

U narednim danima biće poznato hoće li crno-crveni uspjeti registrati sve ili bar nekolicinu stranih igrača, koji će imati pravo nastupa protiv Zrinjskog.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NodzeRM
Sto jaci Celik bolja i zanimljiva liga. Samo naprijed.
5 0
magistar
Ma pitanje koliko su svi ti igraci koje dovode u posljednjem trenutku iole kadri pomoci. Mozda grijesim ali nadam se da Celiku ne slijedi jedna grcevita borba za opstanak. Sve je to bez ikakvog sistema. Haoticno stanje u klubu.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti