Zbog psovanja i vrijeđanja sudija

Proljeće će dočekati na tribinama: Bjelica žestoko kažnjen!

Admin Čaušević

Uvrede i psovke sudiji Mariju Zebecu poslije utakmice Osijeka i Dinama su skupo koštale Nenada Bjelicu.

Dinamo je na Gradskom vrtu u Osijeku poražen s minimalnih 1:0. Bjelica je psovao i vrijeđao sudije poslije utakmice, a Disciplinska komisija HNL-a ga je kaznila jednomjesečnom suspenzijom.

U zapisniku je navedeno da je Bjelica sucu Zebecu rekao: "Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite."

Odličnom treneru je to bilo prvo isključenje u HNL-u kako vodi s Dinamo, a prošao je i s novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna.

Ovo znači da će Bjelica proljeće dočekati na tribinama jer zagrebačke Modre neće voditi u domaćim susretima protiv Intera, Rijeke i Istre 1961, te u gostima protiv Hajduka i Varaždina.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti