NK Dinamo Zagreb kasno sinoć završio impresivan transfer

Omladinac Arsenala dolazi u Maksimir

NK Dinamo Zagreb kasno sinoć završio impresivan transfer

NK Dinamo Zagreb kasno sinoć uspio je završiti veliki transfer, prenose hrvatski mediji. 

Zagrebački klub u svoje redoveo doveo je veznog fudbalera iz Velsa Robbieja Burtona (20).

Burton je karijeru počeo u Arsenalu i prošao sve omladinske kategorije ovog kluba pa je čak bio i kapiten. Posljednjih nekoliko mjesec proveo je kao član U23 tima Topnika, a da se radi o velikom talentu dokazuju i informacije da ga Englezi porede sa Cescom Fabregasom ili Aaronom Ramseyjem.

Ove sezone u jednom susretu Liga kupa bio je na klupi za rezervne igrača s prvim timom Topnika. Također, igrao je ljetos i neke prijateljske utakmice za prvi tim. Mnogi se sjećaju onog prijateljskog susreta protiv Real Madrida koji je završen penalima, a upravo je Burton bio taj koji je promašio odlučujući jedanaesterac.

Modri su neko vrijeme radili na njegovom dovođenju i sada je konačno u njihovim redovima. Hrvati javljaju kako će se on, kao i većina ostalih mladih igrača koji dođu u Dinamo, prvo priključiti rezervnom timu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ovaj transfer mnoge podsjeća na onaj kada je klub iz Maksimira doveo Danija Olma iz Bacelone pa ga kasnije prodao u Red Bull Leipzig i zaradio ogroman novac.

Da li je Burton baš na nivou Olma saznat ćemo vrlo brzo, ali jedno je sigurno - ne treba sumnjati u njuh Zdravka Mamića.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

enko
Daj lendo ne rise vise sa svojim procjenama.
0 7
Arnel925
Nikad cuo. Kod nas samo da je strano odma je kao dobro
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi