Dinamovo pojačanje otkrilo: U Arsenalu su ostali u šoku
Foto: EPA

Doveden kao zalog za budućnost

Dinamovo pojačanje otkrilo: U Arsenalu su ostali u šoku

U posljednjim satima prijelaznog roka zagrebački Dinamo doveo je zanimljivo pojačanje.

U Maksimir je stigao Robbie Burton iz Arsenala, gdje je bio kapiten U23 ekipe, a odigrao je i neke prijateljske utakmice za seniore protiv Reala, Bayerna...

Burton je ujedno i prvi Britanac koji je stigao u Dinamo, a svi u klubu uvjereni su da se radi o velikom potencijalu koji bi mogao slijediti put Danija Olma i na kojem će Dinamo u budućnosti zaraditi novce.

Po dolasku u Zagreb priznao je Burton da u Arsenalu nisu lako prihvatili njegovu odluku.

"Kako su reagovali u Arsenalu? Bio im je šok kada sam rekao da idem u Dinamo, ali to je pravi potez za mene", rekao je mladi fudbaler, pa potom novinaru Indexa šta je tačno presudilo da prihvati poziv iz hrvatskog kluba.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Želim ovdje napraviti ključne korake prema seniorskoj karijeri. Olmo je pokazao da se ovdje može uspjeti i želim pratiti njegove korake. Nisam dobijao prilike ni pod starim ni pod novim trenerom Arsenala, pa sam odlučio da idem u drugi klub, trebaju mi minute. Želim što prije igrati u prvoj momčadi. Vidio sam da su neki u Engleskoj iznenađeni ovim potezom, ali to je moja karijera i nije me strah donijeti ovakvu odluku", zaključio je Burton.

Burton je inače i reprezentativac Walesa do 19 godina.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi