Thiago na meti Stare dame

Juventus dovodi veliko pojačanje iz Bayerna?

Endin Čaušević

Thiago Alcantara već sedam godina igra u dresu minhenskog Bayerna, a njemački mediji vjeruju da bi na kraju ove sezone mogao promijeniti sredinu.

Ovaj 28-godišnji veznjak u Bayern je stigao na ljeto 2013. godine iz Barcelone za 25 miliona eura. Thiago s Bavarcima ima ugovor do ljeta 2021. godine, te je već u dva navrata odbio mogućnost da produži saradnju.

Ugledni Bild objavio je danas da bi Thiago na kraju sezone mogao spakovati kofere i napustiti Bayern, a navodno veliki interes za španskog veznjaka pokazao je Juventus.

Juventusov prvi izbor je Paul Pogba, ali im pregovori s Manchester Unitedom ne idu baš najbolje. Zbog toga u Staroj dami sve ozbiljnije razmišljaju o tome da angažuju Thiaga Alcantaru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Thiago je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 mečeva za Bayern i jedan je od najstandardnijih igrača ovog tima. Nedavno je izjavio da želi novi izazov u karijeri, a sigurno da je Juventus mnogo više od toga.

No, da li će klubovi uspjeti da pronađu zajednički jezik oko obeštećenja ostaje nam da vidimo na kraju sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.