Simeonea iz nokaut faze Lige prvaka izbacuje samo jedan fudbaler i igra daleko od Anfield Roada

Interesantna statistika

Simeonea iz nokaut faze Lige prvaka izbacuje samo jedan fudbaler i igra daleko od Anfield Roada

A. Čaušević

Zbog svog borbenog i defanzivnog načina igranja predvođen temperamentnim Diegom Simeoneom Atletico Madrid je možda i najmanje poželjan protivnik u nokaut fazi Lige prvaka. 

U još jednoj klasičnoj Simeonovoj utakmici Atletico je s minimalnih 1:0 pobijedio Liverpool i tako stekao važnu prednost uoči revanša osmine finala.

Interesantno Simeone s Jorgandžijama u nokaut fazi Lige prvaka nikada nije ispao od tima koji u svom sastavu nema Cristiana Ronalda.

Argentinac je Atletico preuzeo 2011. godine, nakon dvije sezone u Europa ligi ekipu je odveo u Ligu prvaka, 2014. godine je stigao prvi poraz od Reala u finalu.

Godinu kasnije madridski okršaj u elitnom takmičenju je ponovo pripao Realu predvođenim Ronaldom. U finalu 2016. na San Siru Kraljevi su opet bili bolji od Jorgandžija poslije penala s 5:3.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real je bio koban za Atletico i 2017. godine sa ukupnih 4:2, 2018. godine Atletico nije prošao grupnu fazu, da bi Ronaldo Simeonea izbacio prošle godine kao član Juventusa.

Atletico je u osminifinala pobijedio Bianconere s 2:0, da bi u Torinu fantastični Ronaldo zabio hat-trick u pobjedi 3:0 i tako se još jednom pokazao kao nepremostiva prepreka za Jorgandžije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Svojprisebi
Dejan lovren ce njemu zabiberit
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi