Sjajni fudbaler Ajaxa o interesu katalonskog velikana

Tadić: Nije bilo razloga da idem u Barcelonu...

Dušan Tadić igra fenomenalno od dolaska u Ajax. Bio je reprezentativac Srbije ključni dio ekipe koja je prošle sezone došla do polufinala Lige prvaka.

I zaista statistika 31-godišnjeg ofanzivnog veznjaka od dolaska u Ajax na ljeto 2018. godine je i više nego impresivna. Odigrao je 92 utakmice u dresu Kopljanika, postigao 52 gola i upisao 45 asistencija.

Zbog toga ne čudi da se ove zime Tadić povezivao sa Barcelonom, koja je "očajnički" tragala za ofanzivnim pojačanjem.

Ipak, na kraju od Tadićevog transfera u Barcelonu nije bilo ništa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

O interesu Barcelone, ali i svojoj odanosti Ajaxu, Tadić je govorio za holandski De Telegraaf.

"Nisam bio iznenađen što me Barcelona željela angažovati na šest mjeseci jer i ja vjerujem u sebe i imao sam sjajnu sezonu. Ali kao što sam već rekao stotinu puta, Ajax je moj klub i nema razloga da ga napuštam zbog Barcelone. Ovdje imam sve što želim, a i pod ugovorom sam do 2026. godine", izjavio je Tadić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.