Novo pojačanje Barcelone ima višu klauzulu od Neymara
EPA

Potpisan ugovor do 2024. godine

Novo pojačanje Barcelone ima višu klauzulu od Neymara

Novi fudbaler Barcelone danas je i zvanično postao Martin Braithwaite.

Katalonci su, podsjetimo, od vodstva lige dobili mogućnost da naknadno dovedu novog napadača nakon što su ostali bez Suareza i Dembelea, a izbor je na kraju pao na dosadašnju 'sedmicu' Leganesa.

Za Braithwaiteove usluge Barcelona je izdvojila 18 miliona eura i ugovorom ga vezala do 30. juna 2024. godine, a ono što je svima 'zaparalo uši' je otkupna klauzula koju ima u ugovoru.

Ko bude želio da dovede Braithwaitea morat će da izdvoji čak 300 miliona eura, što je osjetno viša odštetna klauzula od one kojom je u Barceloni bio zaštićen Neymar (222 miliona eura) .

Potražite više informacija na temu La Liga:

Potvrdila je to i Barcelona na svojoj zvaničnoj stranici.

Ove sezone Braithwaite je za Leganes odigrao 27 utakmica i pritom je osam puta pogađao protivničku mrežu. U karijeri je promijenio veliki broj klubova, igrao je u Engleskoj, Francuskoj, Danskoj...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nikokovac
Doveden za 18 bit ce prodat za 8
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi