Dosta toga je smetalo Norvežaninu

Solskjaer za remi okrivio i loptu

Sinoć su odigrani prvi mečevi 1/16 finala Lige Evrope. Jedna od utakmica koje su privlačile dosta pažnje bio je i duel Club Bruggea i Manchester Uniteda.

Belgijanci su na domaćem terenu poveli u ranoj fazi utakmice, ali je Martial uspio izjednačiti i donijeti Unitedu remi.

Nakon utakmice, trener Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je imao dosta pritužbi - na različite stvari.

Nije mu baš sjelo ni suđenje, ali ni uslovi za igru. Naime, sinoć je u Brižu padala dosta jaka kiša zbog koje se Solskjaeru činilo "da se igralo na umjetnoj travi", pa je poručio i da je lopta bila jako brza i živahna.

Međutim, Solskjaeru je zasmetala i sama lopta - lopta koju proizvodi japanska kompanija Molten.

"Bili smo traljavi po pitanju koncentracije, ali uslovi na terenu i lopta su ono što je učinilo stvari teškima", izjavio je, između ostalog, Solskjaer, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Lopta je jednostavno drugačije i teško je igrati sa njom. Možete uzeti jednu i probati! Lagana je..."

Naravno, isto je za oba tima. Ali uslovi nisu bili lijepi, padala je kiša i puhao vjetar", poručio je Solskjaer.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.