Dječak (10) od Kloppa traži da prestane pobjeđivati, Nijemac mu uzvratio u pismu

Navijač Uniteda ne želi tako jak Liverpool

Dječak (10) od Kloppa traži da prestane pobjeđivati, Nijemac mu uzvratio u pismu

E. Škorić

Mladi navijač Manchester Uniteda bio je toliko očajan da je poslao pismo menadžeru Liverpoola Jurgenu Kloppu.

Daragh Curley je krajem januara napisao pismo njemačkom treneru u sklopu jednog školskog projekta. On je od Nijemca tražio da njegov tim prestane pobjeđivati i da ne osvoji trofej.

Kao navijaču Uniteda, naravno da mu nije drago gledati ovako moćan Liverpool, a još teže mu pada činjenica da njegov klub odavno nije ono što je bio nekih ranijih godina.

"Tužno je biti navijač Uniteda pored Liverpoola koji previše pobjeđuje. Molim vas da olakšate drugim timovima i da sljedeći put kada igra Liverpool - izgubite. Trebate samo druge pustiti da vas pobijede. Nadam se da sam vas uvjerio da više nećete osvojiti ligu ili pobjeđivati utakmice", napisao je 10-godišnjak Kloppu.

Nevjerovatno, ali Klopp mu je odlučio lično napisati pismo i uzvratiti. Pismo je iznenadilo i dječakovog oca, inače također navijača Uniteda.

"Navijač sam Uniteda, ali moram priznati da se divim Kloppu. Možete po nekim njemačkim izrazima vidjeti da je to pismo on lično napisao. Daragh nije mogao vjerovati, nosio je u školu pismo kako bi ga pokazivao drugoj djeci".

U odgovoru je Klopp morao da rastuži dječaka, pa je napisao:

"Žao mi je, ali ne mogu da prihvatim vaš zahtjev. Moj posao je da učinim sve što mogu kako bi Liverpool pobijedio jer postoje milioni ljudi širom svijeta koji žele da se to dogodi, pa ih stvarno ne želim iznevjeriti. Srećom po vas, gubili smo u prošlosti, a gubit ćemo utakmice i u budućnosti", napisao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njemačkom stručnjaku je bilo nevjerovatno da jedan tako mladi čovjek ima takvu strast prema nogometu.

"Pročitavši pismo koje ste mi poslali, mogu sa sigurnošću reći da je jedina stvar koja se neće promijeniti ta vaša strast prema nogometu. United je sretan što vas ima. Nadam se da nećete biti pretjerano razočarani ako budemo osvojili trofeje, iako su naši klubovi veliki rivali, ali također dijelimo veliko poštovanje jedni prema drugima. Zato i volimo nogomet. Sretno", napisao je Klopp.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realan
Najbolji trener na svijetu i Liverpool najjaci tim na svijetu, iako navijam za Utd, al realno njima niko nista ne može, Atletico ce fasovat na Anfieldu
5 2
GigantMostarski
Vrhunski trener
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi