Kapiten Rome

Džeko: Sada sa većim samopouzdanjem ulazimo u naredne mečeve

Bh. kapiten i kapiten Rome Edin Džeko danas je ponovo odigrao vrlo dobar meč za Vučicu. 

Njegov tim je u okviru 25. kola Serije A porazio Lecce na domaćem terenu sa 4:0, a Džeko je upisao gol i asistenciju. To je druga vezana pobjeda za Rimljane jer su u četvrtak porazili Gent u okviru Evropa lige sa 1:0.

Nakon današnje utakmice Džeko je kazao kako tim sada ima veće samopouzdanje.

"Postigli smo pet golova i nismo primili ni jedan tako da mogu reći da su posljednje dvije utakmice bile dobre".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Imamo sada veće samopouzdanje za naredne mečeve. Pobjeda protiv Genta u četvrtak nam je dala vjeru jer nismo dugo vremena ostvarili trijumf. Sada smo se vratili pobjedama i u Seriji A. Ove večeri dali smo sve od početka do kraja meča. Iza nas su dva mjeseca u kojima nismo slavili u Seriji A na domaćem terenu. Ne volim ni pričati o tome kako nam je teško bilo. Preferiram da se skoncentrišem na ono što dolazi", kazao je Džeko.

Inače, Dijamantu je današnji gol bio 12. ove sezone u Seriji A i ukupno 102. u karijeri za Romu. Sada se na vječnoj listi strijelaca izjednačio sa legendarnim Vincenzeom Montellom na šestoj poziciji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.