Katalonci se žele pojačati

Barcelona zbog Manea ruši sve rekorde?!

Edmir Škorić

Krilni nogometaš Liverpoola Sadio Mane navodno je želja Barcelone.

Barcelona i Real Madrid svake godine pokušavaju da dovedu ponajbolje igrače iz najvećih klubova, a sada se pojavila priča da bi Senegalac Mane mogao završiti na Nou Campu.

On se povezivao i s Real Madridom, no prema nekim izvještajima, Katalonci su spremni na ljeto srušiti rekord kako bi ga kupili.

Trenutni rekord pripada Neymaru kojeg je Barca prodala PSG-u za 222 miliona eura, ali Barcelona sada želi da plati skoro 270 miliona.

Naravno sada je to sve u domenu špekulacija, ali britanski mediji tvrde da je Barca ozbiljno zainteresovana za igrača kojeg je pokušavala dovesti i u ljeto 2017. godine.

Mane je u Liverpool stigao iz Southamptona za 41,2 miliona eura i trenutno je jedan od glavnih igrača u mašini Jurgena Kloppa, s kojom bi trebao da osvoji i titulu Premier lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U aktuelnoj sezoni je Mane odigrao 24 meča, postigao je 13 pogodaka uz osam asistencija u Premier ligi, a ukupno je u svim takmičenjima dao 17 golova uz 11 asistencija na 34 meča.

Teško je zamisliti Liverpool bez Manea, no i u prošloti je Liverpool svoje najbolje igrače prodavao za velike iznose. Dva su otišla upravo u Barcelonu - Luis Suarez i Philippe Coutinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.