Postao legenda kluba

Mertens ne samo da je postigao golčinu Barceloni, već je izjednačio rekord Mareka Hamšika

Belgijski fudbaler Dries Mertens večeras je postigao golčinu protiv Barce u Ligi prvaka kojom njegov Napoli vodi sa 1:0 nakon prvog poluvremena prvog meča osmine finala Lige prvaka. 

Mertens je u tom trenutku imao dva razloga za slavlje. Osim što je postigao gol protiv jedne od najboljih ekipa svijeta u vrlo važnom meču, on je i izjednačio rekord Mareka Hamšika.

Omaleni Belgijanac sada dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca u historiji kluba sa San Paolo stadiona jer mu je večerašnji pogodak bio ukupno 121. u dresu ovog kluba. Baš toliko postigao je i Hamšik.

Iza ovog dvojca nalazi se legendarni Diego Maradona sa 115 golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, Mertensu je ovo sedma sezona u dresu italijanskog kluba, dok ih je Hamšik odigrao čak 12.

Obzirom da je do kraja ove sezone još mnogo ostalo, sigurno je da će Mertens uskoro i porestići Hamšika te ostati sam na prvom mjestu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.