Napoli poveo, ali nije uspio slaviti

Griezmannov gol Barceloni donio pol poziciju pred revanš

E. Škorić

Da je ostalo 1:0 za Napoli, Barceloni bi bilo daleko teže u revanšu na Nou Campu.

Barcelona je večeras gostovala u Napulju na San Paolu i nije se pretjerano pokazala, ali ostvario je gostujući tim rezultat koji mu daje pol-poziciju pred odlučujućih 90 minuta osmine finala Lige prvaka.

Katalonci su u svim stilu otvorili meč - kontrolisali su posjed lopte, ali nisu stvarali prilike. Nije bilo prilika ni na drugoj strani, a onda iz prve prave u 30. minuti domaćin poveo.

Dries Mertens je postigao lijep pogodak za veliko oduševljenje na San Paolu. Ter Stegen je samo pogledom ispratio loptu, a Belgijanac prestigao Mareka Hamšika na vječnoj listi strijelaca ovog kluba. Kasnije se i povrijedio, pa je u 52. morao da izađe iz igre.

Do kraja prvog dijela Manolas je imao priliku, ali je šutirao pored gola nakon ubačaja Insignea.

U nastavku očekivano Barca konkretnija nego u prvih 45 minuta, da bi u 57. minuti Antoine Griezmann pogodio na nesebično ubacivanje Semeda.

Napoli je uzvratio, imao je šansu preko Callejona, ali ovaj ne koristi izglednu poziciju, pa puca direktno u Ter Stegena.

Ostalo je 1:1 do kraja i Barcelona će imati i psihološku prednost pred revanš, pošto ne mora da juri od početka rezultat, dok Napolija čeka zaista težak posao u borbi za četvrtfinale. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo da je Arturo Vidal u završnici dobio dva žuta kartona. Prvo zbog faula, a onda i nepromišjenog poteza kada je glavom krenuo da udari Ruija. Njega, dakle, neće biti u revanšu, kao ni Sergija Busquetsa. Navijače Barce zabrinula je i povreda Piquea u nadoknadi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.