Mertens ne samo da je postigao golčinu Barceloni, već je izjednačio rekord Mareka Hamšika

Postao legenda kluba

Mertens ne samo da je postigao golčinu Barceloni, već je izjednačio rekord Mareka Hamšika

Belgijski fudbaler Dries Mertens večeras je postigao golčinu protiv Barce u Ligi prvaka kojom njegov Napoli vodi sa 1:0 nakon prvog poluvremena prvog meča osmine finala Lige prvaka. 

Mertens je u tom trenutku imao dva razloga za slavlje. Osim što je postigao gol protiv jedne od najboljih ekipa svijeta u vrlo važnom meču, on je i izjednačio rekord Mareka Hamšika.

Omaleni Belgijanac sada dijeli prvo mjesto najboljih strijelaca u historiji kluba sa San Paolo stadiona jer mu je večerašnji pogodak bio ukupno 121. u dresu ovog kluba. Baš toliko postigao je i Hamšik.

Iza ovog dvojca nalazi se legendarni Diego Maradona sa 115 golova.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, Mertensu je ovo sedma sezona u dresu italijanskog kluba, dok ih je Hamšik odigrao čak 12.

Obzirom da je do kraja ove sezone još mnogo ostalo, sigurno je da će Mertens uskoro i porestići Hamšika te ostati sam na prvom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti