Impresivan meč fudbalera Bayerna

U Londonu se ukazala fudbalska verzija Usaina Bolta: Od izbjegličkog kampa do zvijezde Lige prvaka

Admin Čaušević

Bayern je sinoć pokazao da je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka. Bavarci su protutnjali Londonom pobijedivši Chelsea s 0:3. 

Pobjedu Bayernu su donijeli Serge Gnabi sa dva gola i Robert Lewandowski. Međutim, igrač susreta je defintivino bio 19-godišnji Alphonso Davies.

Golobradi Kanađanin liberijskog porijekla koji je prije nekoliko godina u Kanadu stigao kao izbjeglica je dominirao po lijevoj strani.

Davies je sinoć pokazao da je možda i najbrži igrač u Evropi, bez ikakvog pretjerivanja. Već u 18. minuti je pokazao svoju brzinu kada je stigao Masona Mounta.

Krilni fudbaler Chelseaja je bio u dobroj poziciji i na startu dijela, međutim njegove planove je ponovo pokvario Davies koji ga je spriječio da šutira.

Da je dobar i u ofanzivi pokazoa je u drugom dijelu kada je pretrčao Cesara Azpilicuetu i Reecea Jamesa kao da ih nema.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Odigrao je i ključnu ulogu kod trećeg gola Bavaraca kada je odličnim prodrom omogućio Lewandowskom da postigne svoj 11. gol u Ligi prvaka ove sezone.

Fudbalska verzija Usina Bolta je sinoć dobila svaki svoj duel, imao je 91 % uspješnih pasova, osvojio je osam lopti. Impresivno za nekog ko tek ima 19 godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.