Foto: EPA

Englezi tvrde

Matić odlazi s Old Trafforda, poznato i gdje nastavlja karijeru?

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Matić definitivno neće ostati u Manchester Unitedu.

Vijest je to koju su jučer objavili engleski mediji, prema čijim je navodima Matić odbio prijedlog da potpiše novi ugovor i na kraju sezone će kao slobodan igrač napustiti Old Trafford.

Naredna Matićeva stanica će, po svemu sudeći, biti Italija, ali ne Milan koji se prethodnih sedmica dovodio u vezu s ovim 31-godišnjim veznim fudbalerom.

Navodno je Rossonere 'ohladila' visoka plaća koju Matić trenutno ima u Manchester Unitedu, pa su u trci ostali isključivo Inter i Juventus koji se ove sezone nalaze u borbi za titulu Serie A.

U prvom dijelu sezone Matić nikako nije imao mjesta u Manchester Unitedu, ali povrede saigrača u međuvremenu je iskoristio na pravi način i ponovo se ustalio i ekipi. Na kraju će, kako stvari stoje, svejedno otići iz Engleske i poslije tri godine promijeniti sredinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.