Desetak evropskih velikana želi da dovede igrača kojeg svi porede s Haalandom

David na meti brojnijh timova

Desetak evropskih velikana želi da dovede igrača kojeg svi porede s Haalandom

E. Škorić

Jonathan David, 20-godišnji Kanađanin koji igra u Belgiji, na meti je engleskih velikana.

Za Davida je sezona krenula fantastično i napadač Genta sada se našao na radaru Arsenala i Manchester Uniteda.

Radi se o napadaču koji može da igra na obje strane i na poziciji centralnog napadača i smatra se senzacijom kao i Haaland. U 37 utakmica u svim takmičenjima je postigao 22 gola uz 10 asistencija.

"Bez sumnje: Jonathan je spreman za sljedeći korak", smatra njegov agent Nick Mavromaras.

U razgovoru s Hetom Laatsteom Nieuwsom dodaje: "Gent je potaknuo Jonathanovu karijeru, klub je učinio puno za njega. Razumijem da bi ga željeli zadržati duže, ali Jonathan želi ići naprijed. Belgijska liga je fantastična za mlade igrače, ali dolazi trenutak za sljedeći korak i to je već na ljeto".

Osim Arsenala i Uniteda, na radaru je i Evertona, zatim Porta, Ajaxa, Lyona, Intera, Borussije Dortmund, Bayer Leverkusena...

Skauti ovih klubova iz vikenda u vikend dolaze u Belgiju da prate Kanađanina.

Gent će tražiti najmanje 25 miliona eura za ovog igrača, a cijena bi mogla da poraste do ljeta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želimo biti pametni i donijeti pravu odluku. Jonathan želi da igra u velikom klubu, ali ne da sjedi na klupi. Tražit ćemo najbolje rješenje za njega", dodaje njegov agent.

Gentov sportski direktor Michel Louwagie tvrdi da je David igrač za budućnost, ali svjestan je da ga neće moći dugo zadržati, no isto tako poručuje da igrač neće biti prodan pošto - poto i da će se tražiti preko 25 miliona eura.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi