Bavarci razbili Chelsea

Bayernov junak se postidio, pa je na scenu stupio Lewandowski

Admin Čaušević

Bayern je razbio Chelsea na Stamford Bridgeu. U prvom meču osmine finala lige prvaka bilo je 0:3.

Iako se nije našao na listi strijelaca apsolutni junak Bayernove pobjede je Alphonso Davies, 19-godišnji Kanađanin koji je briljirao na poziciji lijevog beka.

Za njemačkog prvaka su pogađali Serge Gnabry i Robert Lewandowski, ali Daviesova predstava je jednostavno bila impresivna.

Fudbalska verzija Usina Bolta je sinoć dobila svaki svoj duel, imao je 91 % uspješnih pasova, osvojio je osam lopti. Impresivno za nekog ko tek ima 19 godina.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I prisutni Bayernovi navijači na Stamford Bridgeu su poslije utakmice nagradili talentovanog lijevog beka uz aplauze i skandiranje njegovog imena.

Davies je djelovao zbunjeno i postiđeno kada ga je Lewandowski odgurnuo i poslao da pozdravi navijače što je ovaj i uradio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.