U Londonu se ukazala fudbalska verzija Usaina Bolta: Od izbjegličkog kampa do zvijezde Lige prvaka

Impresivan meč fudbalera Bayerna

U Londonu se ukazala fudbalska verzija Usaina Bolta: Od izbjegličkog kampa do zvijezde Lige prvaka

A. Čaušević

Bayern je sinoć pokazao da je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka. Bavarci su protutnjali Londonom pobijedivši Chelsea s 0:3. 

Pobjedu Bayernu su donijeli Serge Gnabi sa dva gola i Robert Lewandowski. Međutim, igrač susreta je defintivino bio 19-godišnji Alphonso Davies.

Golobradi Kanađanin liberijskog porijekla koji je prije nekoliko godina u Kanadu stigao kao izbjeglica je dominirao po lijevoj strani.

Davies je sinoć pokazao da je možda i najbrži igrač u Evropi, bez ikakvog pretjerivanja. Već u 18. minuti je pokazao svoju brzinu kada je stigao Masona Mounta.

Krilni fudbaler Chelseaja je bio u dobroj poziciji i na startu dijela, međutim njegove planove je ponovo pokvario Davies koji ga je spriječio da šutira.

Da je dobar i u ofanzivi pokazoa je u drugom dijelu kada je pretrčao Cesara Azpilicuetu i Reecea Jamesa kao da ih nema.

Odigrao je i ključnu ulogu kod trećeg gola Bavaraca kada je odličnim prodrom omogućio Lewandowskom da postigne svoj 11. gol u Ligi prvaka ove sezone.

Fudbalska verzija Usina Bolta je sinoć dobila svaki svoj duel, imao je 91 % uspješnih pasova, osvojio je osam lopti. Impresivno za nekog ko tek ima 19 godina.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vedad.os
Ko prati Bayern zna o kakvom igracu je rijec, upamtite ime !
4 0
Samo_Realan
Došao u Bayern za 8 mil, sad vrijedi 40,a tek mu je 19,jos da su Halaanda uzeli, kakav bi to poso bio ouu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti