Foto - EPA

Menadžer Cityja bio neoprezan

Ukrao podatke Pepa Guardiole i tražio 100.000 funti: Vidio sam mnogo toga zanimljivog...

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola našao se u malim problemima.

Pep je postao žrtva jednog IT stručnjaka koji je uspio ući u njegov email, te je došao u posjed poprilično zanimljivih podataka. Očekivano, odlučio ih je postaviti na pordaju i traži čak 100.000 funti.

A u razgovoru za The Sun 'haker' tvrdi da među porukama ima itekako zanimljivih podataka, brojeva telefona svih fudbalera, te razgovori s potencijalnim pojačanjima Cityja.

"To je bila najlakša stvar koju sam napravio. Uspio sam 'skinuti' svaki email kojeg je poslao. Ne držim informacije uz sebe, jer bih bio sj***n ako bi mi našli telefon. Vidio sam mnogo toga zanimljivog", rekao je on.

On je također potvrdio da je našao razgovore oko transfera Matthijsa de Ligta, te čak Sokratisa Papastathopoulosa, a mogao je vidjeti i sve ostale podatke vezane za zvijezde Cityja, među kojima su njihove isplate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, razgovor sa The Sunom ga je koštao. Novinari su se javili u klub, te su pitali za informacije o dešavanjima oko ukradenih email poruka Pepa Guardiole. Klub je odmah alarmirao policiju i u ponedjeljak je došlo do hapšenja 30-godišnjeg čovjeka.

"Tridesetogodišnjak je uhapšen i optužen je za krađu ličnih podataka. Pušten je na slobodu nakon razgovora, a istraga se nastavlja", saopšteno je iz policije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.