Pep Guardiola postao trener s najviše pobjeda protiv Real Madrida u 21. stoljeću

Ponovo slavio na Bernabeu

Pep Guardiola postao trener s najviše pobjeda protiv Real Madrida u 21. stoljeću

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Real Madrid sa 2:1 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Kraljevski klub je početkom drugog dijela došao do prednosti od 1:0 golom Isca, ali je City u samom finišu nevjerovatnim preokretom uspio da slavi sa 2.1.

Engleski klub je tako ostvario odličan rezultat pred revanš utakmicu koja se na Etihadu igra 17. marta, te se može reći da su jednom nogom već u četvrtfinalu.

Ova pobjeda posebno je slatkog ukusa za Pepa Guardiolu koji je ponovo zadao udarac Realu na Santiago Bernabeu. To je prije radio s Barcelonom, a večeras je uspio i kao trener Cityja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Guardiola je ovom pobjedom postao trener s najviše pobjeda protiv Real Madrida u 21. stoljeću u svim takmičenjima. Guardiola je sa svojim timovima slavio deset puta protiv Kraljeva, a iza njega su Ernesto Valverde i Diego Simeone koji imaju po devet pobjeda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Protiv ovako slabog Reala to bas i nije tesko - 50% penzionera / taraba iz Reala pod hitno se rijesiti- pojacat vezni red u napad ubaciti kakvog majstora - starog- sporog cigana Ramosa nogirat i to bi bilo to
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti