Manchester City očitao lekciju defanzivnom Real Madridu!

Pobjeda Građana na Bernabeu

Manchester City očitao lekciju defanzivnom Real Madridu!

Manchester City je večeras pobijedio Real Madrid na Santiago Bernabeu stadionu sa 2:1 u prvom susretu osmine finala Lige prvaka. 

Bila jer ovo sasvim zaslužena pobjeda Građana koji su nadigrali Kraljeve u svim segmentima igre.

U prvom poluvremenu ove utakmice nismo vidjeli mnogo uzbuđenja. Real nije napravio gotovo ništa pred golom Edersona, dok je City imao nekoliko dobrih prilika.

Prijetili su Gabriel Jesus i Kevin De Bruyne, ali Courtois je bio vrlo siguran u tim trenucima. Real je jedinu šansu stvorio preko Benzeme čiji udarac brani Ederson.

U nastavku susreta vidjeli smo mnogo više uzbuđenja. Prvo City stvara dvije šanse preko Mahreza, ali oba puta je Courtois bolji od Alžirca. Samo nekoliko minuta poslije toga, tačnije u 60. minuti, Real je poveo. Nakon velike greške u odbrani Građana, do lopte dolazi Vinicius Junior, dodaje do Isca, a ovaj pogađa za vodstvo domaćih.

Real se poslije toga potpuno povukao i svi igrači su bili iza lopte. To je, kasnije će se ispostaviti, bila velika greška. City je to maksimalno iskoristio i do kraja meča okrenuo rezultat.

U 79. minuti gosti dolaze do izjednačenja. Sterling je ubacio za Jesusa, a ovaj pogađa pored Ramosa za 1:1. Samo tri minute kasnije Sterling prolazi po lijevoj strani, obara ga Carvajal i to je penal. Siguran je s bijele tačke De Bruyne i to je preokret.

To nije bilo sve. Novi šok navijači Reala doživjeli su u 86. minuti kada je Ramos dobio crveni karton nakon što je oborio Jesusa. Kasnije je iz slobodnjaka Mahrez slabo šutirao.

Do kraja je ostalo 1:2 i možemo reći da City na Etihad ide s velikom prednošću. Real će morati postići barem dva gola za prolaz, a bit će lišen usluga kapitena Ramosa koji je vjerovatno i najvažniji igrač tima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Real Madrid - Manchester City 1:2

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Bravo Cyiti bravo Guardiola održali ste čas nogometa
21 14
Maestro
Da vidim Realovce da se žale na suđenje pošteno a nije bilo nepošteno kad su izbacili Bajern ili Juventus hajde da vas čujem
17 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti