Šta se sprema?

Real hoće Van Dijka, Liverpool ekspresno odgovorio

Edmir Škorić

Liverpool je dolaskom Virgila van Dijka postao tim s ponajboljom odbranom, a godinama ranije to nije bio slučaj.

Redsi su uvijek bili "otvoreni" nazad i često su primali golove, no dolazak Van Dijka promijenio je stvari i na Anfieldu se sada teško trese mreža Redsa, kao uostalom i na mnogim gostovanjima ovog tima.

Sjajnog Van Dijka je, prema pisanju inostrane štampe, odlučio dovesti Realov predsjednik Florenzino Perez, koji sprema ponudu veću od 150 miliona funti.

Ipak, Liverpool odgovara i to ne sa "da ili ne", već isključivo operacijom oko produženja ugovora s holandskim reprezentativcem.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Špekulše se da će Redsi obezbijediti takav ugovor Virgilu da će dobiti 50 miliona funti, ali će tu biti uključene i razne klauzule koje će se aktivirati svakim uspjehom kluba u Engleskoj i Evropi.

To bi trebalo da bude dovoljno da Van Dijk odluči da ostane. Bivši igrač Groningena, Celtica i Southamptona je u Liverpool stigao u zimu 2018. godine za 75 miliona funti. Osvojio je s Redsima Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, a sve su prilike da će biti i prvak Premier lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.