Šta će biti s El Clasicom: Panika u Španiji zbog koronavirusa

Zaraženo najmanje 15 osoba

Šta će biti s El Clasicom: Panika u Španiji zbog koronavirusa

Endin Čaušević

Pojava koronavirusa napravila je veliku pometnju u Italiji što se tiče sportskih događaja, a čini se da nas isto očekuje i u Španiji.

Prošlog vikenda odgođena je većina utakmica na sjeveru Italije zbog širenja koronavirusa, a ovog vikenda će se skoro svi mečevi igrati pred praznim tribinama u Seriji A.

Nakon Italije panika je nastala i u Španiji jer je danas potvrđeno da je koronavirusom zaraženo najmanje 15 osoba. Većina njih je boravila u Italiji prethodnih dana, te su pokazali simptome nakon povratka kući.

Zaražene osobe zadržane su u bolnici u izolaciji, ali se u Španiji pribojavaju da će se virus sigurno proširiti u narednim danima. Zbog toga se postavlja pitanje šta će biti sa sportskim događajima u toj zemlji, a prvenstveno se misli na mečeve La Lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mundo Deportivo piše da je glavno pitanje El Clasico koji se treba igrati u nedjelju na Santiago Bernabeu. La Liga se našla u problemu jer još uvijek ne zna da li će se utakmica Real Madrida i Barcelone odgoditi ili će se igrati pred praznim tribinama.

No, još uvijek je odluka da sve ide kako je planirano, te da će se neke mjere uvesti samo u slučaju širenja koronavirusa. Više informacija o tome šte će biti s El Clasicom će biti poznato u narednim danima.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
U Madridu zavladao Cyti virus hahahaha
2 4
Mirsad1705
Još da ih Barsa ispraši, pa mogu laganini u karantin.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi