FA kup

Nakon 10 godina Arsenal zaigrao na Fratton Parku i pobijedio, ali ostao bez važnog igrača

Edmir Škorić

Posljednji put je Arsenal na kultnom Fratton Parku gostovao krajem 2009.godine u Premier ligi, tada je slavio s 4:1, a bio je siguran i večeras u meču osmine finala FA kupa.

Portsmouth odavno nije Arsenalov rang, no svakako zbog svoje historije izaziva veliko poštovanje. Topnici su ozbiljno shvatili večerašnjeg rivala/niželigaša, iako je Mikael Arteta "izmiksao" sastav, no svakako je to bilo dovoljno da se ostvari pobjeda.

Meč je ozbilježila teška povreda Torreire kojeg je u 16. minuti zamijenio Ceballos, a golove za pobjedu postigli su Sokratis na isteku prvog dijela i Nketiah u 51. minuti.

Grk je zakucao loptu nakon centaršuta Nelsona s desne strane, dok je Nketiah također bio priseban nakon jednog oštrog ubačaja.

Topnici će naknadno saznati rivala u četrtfinalu, a u ostalim parovima sastaju se Sheffield Wed. - Manchester City, Reading - Sheffield United, Chelsea - Liverpool, WBA - Newcastle, Leicester - Birmingham, Tottenham - Norwich, Derby - Manchester United.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.