Martinelli: Klub je imao dogovor sa Unitedom, dolazio sam trenirati, ali...

Barca i United odbili šansu dovesti mladog Brazilca

Martinelli: Klub je imao dogovor sa Unitedom, dolazio sam trenirati, ali...

Arsenalu ne ide, pa ne ide. Ipak, jedna od pozitivnih stvari koje su se u proteklom periodu dogodile na Emiratesu je bez dieleme transfer mladog Brazilca, Gabriela Martinellija.

Martinelli je u London stigao prošlog ljeta iz brazilskog Ituana za blizu sedam miliona eura i odmah počeo dobijati šansu. Ono što je puno važnije jeste da 18-godišnji napadač gotovo svaku šansu koju dobije i iskoristi.

Predviđa se Martinelliju velika karijera i skauti Arsenala mogu biti zadovoljni obavljenim poslom. Ipak, bilo je i onih koje mladi napadač nije zanimao dovoljno da mu ponude ugovor.

Otkrio je to u razgovoru za FourFourTwo sam Martinelli, koji je trenutno član U23 reprezentacije Brazila.

Naime, Martinelli je boravio na probama u Manchester Unitedu i Barceloni, ali ga nijedan od pomenutih klubova na kraju nije želio dovesti.

"Ituano i Manchester United su imali dogovor koji mi je omogućavao da svake godine, tokom četiri godine, idem trenirati za dječacima svojih godina, ali i starijim igračima. Tako sam mogao probati engleski fudbal. Upoznao sam Fellainija, Evru i Pogbu i slikao se sa njima", izjavio je Marinelli, pa nastavio:

"Zašto nisam potpisao za United? Nikada nisu uputili ponudu tako da sam se vratio u Ituano i nastavio raditi svoj posao".

Oprobao se Martinelli i u Barcelonu.

"Otišao sam u Barcelonu u novembru 2018 i trenirao sam u La Masiji dvije sedmice. Nisam imao sreće da upoznam igrače prvog tima jer je tada bila reprezentativna pauza. Nisam mogao vidjeti Messija", izjavio je Martinelli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovore Martinelliju tako nisu ponudili ni Barca ni United, a sada je priznao da je bio impresioniran samim pogledom na infrastrukturu pomenutih evropskih velikana.

"Sve u Evropi je tada bilo novo za mene, bio sam impresioniram stvarima koji su imali u tim velikim klubovima: teretanom, brojem terena...", poručio je Martinelli.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi