Povratak tek u aprilu

Lulić podvrgnut novom operativnom zahvatu, u Rimu ga nema sedmicama

Admin Čaušević

Iako je rekao "da" povratku u reprezentaciju BiH Senad Lulić neće moći pomoći bh. nacionalnom timu u baražu za Evropsko prvenstvo. 

Lulić je 12. februara operisao povrijeđeni zglob, očekivalo se da bude spreman za okršaj sa Sjevernom Irskom, ali to se neće desiti jer su stvari u međuvremenu zakomplikovale.

Proteklih sedmica iskusni bočni fudbaler je boravio u Švicarskoj gdje je podvrgnut sitnom operativnom zahvatu kako bi zaliječio zglob jer liječenje antibioticima nije djelovalo.

Lulić je sve uradio u dogovoru s Laziom i već sada se osjeća bolje, međutim na teren bi trebao tek u aprilu. U trening kampu Formello ga nema već tri sedmice.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S obzirom na manjak treniranja Luliću je smanjen i mišići tonus zbog čega će praktično ponovo morati obaviti mini pripreme kako bi bio spreman za sami finiš prvenstva.

Inale, Luliću ugovor s Laziom ističe na kraju sezone, ali nezvanične informacije govore kako je pristao na produženje saradnje do 2021. godine te se još samo čeka službena potvrda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.