Vlada Italije zabranila sve sportske događaje u regionima pogođenim koronavirusom
Foto - EPA

Nova otkazivanja

Vlada Italije zabranila sve sportske događaje u regionima pogođenim koronavirusom

Midhat Šljivak

Vlada Republike Italije objavila je dekret o zabrani održavanja svih sportskih događaja u regionima koju su najviše pogođeni koronavirusom, a zabrana će trajati do 8. marta.

Italija je trenutno najpogođenija zemlja Evrope i ovaj virus se širi iz dana u dan, pa je Vlada odlučila da reaguje i da zabrani sve sportske događaje do 8. marta.

Ovo se odnosi na događaje koji će se odigrati u regionu Lombardije, Veneta i Emilia-Romagne, te gradovima Sevona i Pesaro-Urbino.

Ova zabrana će tako odgoditi nekoliko sjajnih utakmica koje su se trebale igrati narednog vikenda, među kojima su Atalanta-Lazio, Bologna-Juventus, Inter-Sassuolo i Verona-Napoli.

Također, meč Samprodije i Verone koji se trebao igrati sutra odgođen je za 13. maj, baš kao i sve ostale otkazane utakmice 26. kola gdje se sastaju Juventus-Inter, Milan-Genoa, Udinese-Fiorentina, Sassuolo-Brescia i Parma SPAL.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne zna se još uvijek šta će biti sa utakmicama Juventus-Milan i Inter-Napoli u okviru Kupa Italije koje su se trebale igrati sredinom sedmice i postoji velika mogućnost da će i one biti otkazane.

Klubovi su zakazali sastanak u srijedu u Rimu, gdje će se raspravljati o onom što se trenutno dešava, jer za njih je odigravanje utakmica 13. maja neprihvatljivo.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi