Foto - EPA

Nizozemac sasvim jasan

De Ligt o izboru Juventusa ispred Barcelone: Zaključio sam da u Juventusu mogu više napredovati

Midhat Šljivak

Matthijs de Ligt prešao je prošlog ljeta iz Ajaxa u Juventus u transferu vrijednom 85 miliona eura.

Ovaj 20-godišnji defanzivac je nakon fantastične sezone u dresu tima iz Amsterdama dobio ogroman broj ponuda, a na kraju je odlučio da prihvati poziv Juventusa.

Torinski velikan je najvećeg rivala u borbi za njegov potpis imao u Barceloni, a De Ligt je za španski Sport otkrio zašto je izabrao Juve ispred Barcelone.

"Razmotrio sam sve opcije i došao sam do zaključka da u Juventusu mogu više napredovati i postati kompletniji fudbaler", rekao je De Ligt.

Njegov veliki prijatelj Frenkie de Jong izabrao je Barcelonu i često je u kontaktu s Matthijsom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dosta često razgovaramo. Zanimljivo je to što smo prije dvije godine igrali za mladi tim Ajaxa, a sad on igra s Messijem, a ja s Ronaldom. Čudno je", istakao je De Ligt.

Mladi defanzivac je imao dosta problema da se navikne na Juventus. Često ga je Maurizio Sarri ostavljao i na klupi, ali njemu je samo 20 godina i velika je budućnost pred njim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.