Foto - EPA

Nizozemac nije želio da šuti

Van Dijk se iznervirao na pitanje o trofejima: Osvojit ćemo samo Premier ligu? To je mala stvar...

M. Šljivak

Ekipa Liverpoola nalazi se u blagoj krizi.

Redsi su izgubili posljednja dva meča (Watford i Chelsea), oprostili su se od FA Kupa, a opasnost je i da ostanu bez trofeja Lige prvaka.

U osmini finala su u prvom meču poraženi od Atletico Madrida s 1:0, a eliminacija bi značila da će Redsi sjajnu sezonu završiti sa samo jednim trofejom - Premiershipom.

Defanzivca Liverpoola Virgila van Dijka nerviraju priče da će osvojiti samo jedan trofej.

"Samo ćemo osvojiti Premier ligu? Da, to je mala stvar zar ne?", rekao je Van Dijk i nastavio je:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Osvojili smo Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Uvijek postoje ljudi koji su nezadovoljni i koji samo traže negativne stvari. To je realnost. Ili ćete se fokusirati na dobre stvari ili ćete do kraja sezone biti u nekoj negativi. Ja ću se fokusirati na dobre stvari jer smo u veoma dobroj situaciji", rekao je Van Dijk.

Liverpool je daleko ispred svih u Premiershipu i na putu do trofeja ih ne može ništa zaustaviti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.