Po čemu je Watfordova pobjeda nad Liverpoolom posebna?
Foto: EPA

Nepobjedivoj seriji Redsa napokon je došao kraj

Po čemu je Watfordova pobjeda nad Liverpoolom posebna?

S. Grebović

Watford je u nedelju pobjedom 3:0 nad Liverpoolom prekinuo fenomenalni niz Redsa od 44 vezane utakmice bez poraza u Premier ligi.

Izabranici Jurgena Kloppa su tako propustili šansu da stignu do tzv. "Zlatnog pehara", trofeja namijenjenog osvajaču Premijer lige koji je sezonu završio bez poraza. Do sada je to pošlo za nogom samo Arsenalu u sezoni 2003./2004. kada je sjajna generacija Topnika predvođena Henryjem stigla do naslova prvaka bez izgubljenje utakmice.

Posljenji poraz Liverpool je pretpio još 3. januara 2019. godine na gostovanju kod Manchester Cityja u meču, koji će se kasnije ispostaviti ključnim u borbu za titulu prošle sezone.

Trijumf Watforda još više dobija na značaju imamo li u vidu da su Stršljenovi prije ovog meča imali čak 55 bodova manje u odnosu na aktuelnog prvaka Evrope, čime su ušli u historiju Premier lige.

Dosadašnji rekord držali su igrači Leicestera koji su u sezoni 1984./1985. savladali Manchester Untied koji je imao 50 bodova više u odnosi na Lisice, dok je Sunderland pobijedio Chelsea kada je zaostajao 49 bodova za svojim rivalom 2014. godine.

Pratite ovaj vodič i iskoristite određene pogodnosti ukoliko se kladite na utakmice engleskog Premiershipa.

Postalo je i više nego očigledno da je Liverpool upao u krizu, budući da su u posljenja četiri meča pretrpjeli tri poraza i biće zanimljivo vidjeti da li su to bili tek loši dani za Redse ili postoji neki problem u samoj igri tima.

Mnogo bolji vikend iza sebe imali su igrači Crystal Palacea koji su slavili na gostovanju kod Brightona 1:0 i tako stigli do prve pobjede na strani u ovoj godini. Ova utakmica bila je specifična po tome što je bila tek treća odigrana na datum 29. februara, budući da je tekuća godina ujedno i prestupna. Vrijedi napomenuti da je ovaj susret odigran od 13:30 i bio je prvi u ovom kolu, a nakon njega odigrana su još četiri toga dana.

Pomenutog datuma odigrani su dueli između Leedsa i Liverpoola (2:2), te Portsmoutha i Newcastlea (1:1), a Orlovi su postali prvi tim koji je tog datuma upisao pobjedu.

Utrka za naslov je po svemu sudeći gotova, ali zato uzbuđenja neće nedostajati kada je u pitanju borba za plasman za pozicije koje vode u Ligu prvaka i Evropsku ligu naredne godine, kao i borba za premierligaški opstanak, a vi obavezno iskoristite ovaj kod za bonus ukoliko se kladite na neki od timova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Liverpool je crnu seriju poraza zaokružio jučerašnjim na gostovanju kod Chelseja u okviru osmine finala FA Kupa čime je tim sa Anfielda ostao bez šanse da na kraju sezone stigne do tripl krune, odnosno naslova prvaka Engleske, titule prvaka Evrope i pomenutog FA Kupa.

Priliku za popravni imaće već u subotu na svom terenu protiv Bournemoutha, a samo tri dana kasnije očekije ih revanš susret osmine finala Lige prvaka protiv Atletica, koji ih je u prvoj utakmici savladao minimalnim rezultatom 1:0 i taj će susret sasvim sigurno u mnogome dati odgovor na pitanje koliko će ovo biti uspješna sezona za njih.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi