Proslavljeni bh. fudbaler

Meho Kodro analizirao tandem Messi - Griezmann i detektirao Barcelonin problem

Admin Čaušević

Meho Kodro je jedan od onih koji odlično poznaju kvalitete Antoinea Griezmanna, trenutno napadača Barcelone. 

Griezmann je prošlog ljeta stigao u Barcelonu, a Kodro ga je trenirao u omladinskim kategorijama Real Sociedada.

U razgovoru za španske medije Kodro je govorio o tandemu Messi - Grizemanna za kojeg mnogi misli da još uvijek ne funkcioniše baš najbolje.

"Griezmann može igrati i na strani i u sredini, treba mu dosta slobode u igri. U Sociedadu i Atleticu je imao slobode u pokretima. Kako razumije fudbal, dobro se adaptira na situacije", kazao je Kodro.

Međutim sjajni Francuz u Barceloni nema slobode jer ta uloga pripada Leu Messiju, odnosno prisustvo Argentinca se odražava na ulogu Griezmanna na terenu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledam sve sa strane i mislim lako je, ali kada imate Messija pored vas sve trebate njemu prilagoditi u takvoj situaciji. Može on imati slobodu u pokretima, ali kad je Messi tu, to ga uvjetuje."

"Kada kažem da da ga uvjetuje, to kažem da kada imate jednog igrača takve veličine i fizički konstitutucije on se nameče i ekipa to ima u glavi. Ne znam da li se to dešava Griezmannu, to je samo moje mišljenje", poručio je Kodro.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.