De Ligt o izboru Juventusa ispred Barcelone: Zaključio sam da u Juventusu mogu više napredovati
Foto - EPA

Nizozemac sasvim jasan

De Ligt o izboru Juventusa ispred Barcelone: Zaključio sam da u Juventusu mogu više napredovati

M. Šljivak

Matthijs de Ligt prešao je prošlog ljeta iz Ajaxa u Juventus u transferu vrijednom 85 miliona eura.

Ovaj 20-godišnji defanzivac je nakon fantastične sezone u dresu tima iz Amsterdama dobio ogroman broj ponuda, a na kraju je odlučio da prihvati poziv Juventusa.

Torinski velikan je najvećeg rivala u borbi za njegov potpis imao u Barceloni, a De Ligt je za španski Sport otkrio zašto je izabrao Juve ispred Barcelone.

"Razmotrio sam sve opcije i došao sam do zaključka da u Juventusu mogu više napredovati i postati kompletniji fudbaler", rekao je De Ligt.

Njegov veliki prijatelj Frenkie de Jong izabrao je Barcelonu i često je u kontaktu s Matthijsom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Dosta često razgovaramo. Zanimljivo je to što smo prije dvije godine igrali za mladi tim Ajaxa, a sad on igra s Messijem, a ja s Ronaldom. Čudno je", istakao je De Ligt.

Mladi defanzivac je imao dosta problema da se navikne na Juventus. Često ga je Maurizio Sarri ostavljao i na klupi, ali njemu je samo 20 godina i velika je budućnost pred njim.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Śmeker007
Naravno neces napredovadti pored Pique-a i Umtiti tj. Lenglet....
4 2
MirzaBarucic
Dobro ti ide, nema sta :)
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi