Loše vijesti za Monaco

Gelson Martins suspendovan na šest mjeseci jer je odgurnuo glavnog sudiju!

Endin Čaušević

Fudbaler Monaca, Gelson Martins, prije mjesec dana našao se u centru pažnje nakon što je dobio direktan crveni karton na meču protiv Nimesa.

Portugalski fudbaler dobio je direktan crveni karton nakon što je krenuo fizički da se obračuna s glavnim sudijom Mikaelom Lesageom. Martins je u dva navrata odgurnuo sudiju i nakon što je dobio direktan crveni karton krenuo je u obračun s njim.

No, na svu sreću ostali igrači Monaca su brzo reagovali i poslali Martinsa u svlačionicu, ali već je bilo kasno. Već tada je bilo jasno da Portugalca očekuje žestoka suspenzija što se i obistinilo.

Rukovodstvo Ligue 1 prvobitno je odlučilo da Martins bude suspendovan do daljnjeg, a danas su objavili konačnu odluku i saopštili da je igrač Monaca dobio suspenziju na šest mjeseci.

Monaco je potvrdio da je ova odluka došla na adresu kluba, te da će se Martins na teren vratiti tek naredne sezone. Martins je u Monaco stigao početkom ove sezone iz Atletico Madrida za 30 miliona eura. Odigrao je 21 utakmicu i zabio je četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.