Za Mertensa spremna unosna ponuda iz Francuske

Gdje će Belgijanac igrati naredne sezone?

Za Mertensa spremna unosna ponuda iz Francuske

Odavno se špekuliše da će Dries Mertens na ljeto, kada mu ističe ugovor, završiti svoju sedam godina dugu epizodu u Napoliju.

Sve je jasnije da produženja saradnje neće biti, a već odavno se špekuliše o narednoj destinaciji za 32-godišnjeg Belgijanca.

Intenzivno se Mertens povezivao sa Chelseajem, koji ga je navodno želio dovesti već u januaru, ali sada stižu vijesti o unosnoj ponudi Monaca.

Navodno je klub iz Ligue 1 ponudio Mertensu dvogodišnju ugovor koji mu garantuje "puno više novca nego što bi mu eventualno Napoli mogao ponuditi".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tako piše Corriere dello Sport i špekuliše da bi Monaco bio voljan Mertensu dati pet miliona eura po sezoni, ali i pet miliona za sam potopis.

Napoli za sada Mertensu nodi maksimalno 4.5 miliona i vjeruje se da su dvije strane jako daleko od postizanja dogovora - što će vjerovatno rezultirati odlaskom omalenog Belgijanca sa San Paola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi