Juniorska Premijer liga

Sloboda pobijedila Široki i preuzela vrh tabele

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Juniori FK Sloboda pobijedili su u 15. kolu Premijer lige BiH ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:1.

U zaista dobroj utakmici tuzlanski tim je na kraju ipak pokazao nešto više kvaliteta i došao je do nova tri boda.

Borbena igra domaćeg tima se isplatila već u 17. minuti meča. Harun Beganović je pogodio za prednost od 1:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi mnogo više uzbuđenja i još tri pogotka na utakmici. Gosti iz Širokog u 62. minuti preko Tokića dolaze do izjednačenja rezultata na 1:1, no od tog trenutka kreće dominacija Slobode.

Na terenu je postojala samo domaća ekipa, šanse su se redale pred golom Širokog, a na kraju je Sloboda uspjela da postigne dva gola i da pobijedi.

Prvo je u 78. minuti Adi Alić pogodio za vodstvo od 2:1, da bi tačku na ovaj meč stavio Jasmin Osmić golom za konačnih 3:1 u 88. minuti meča.

Sloboda je ovom pobjedom barem nakratko došla do prvog mjesta na tabeli. Tuzlaci imaju 33 boda, jedan više od Željezničara i dva od Zrinjskog koji svoje susrete igraju sutra.

Juniorska Premijer liga, 15. kolo:

Sloboda - Široki Brijeg 3:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sloboda: Mustačević, Mujagić, Musić, Paležnica, Beganović, Alić, Kadrić, Mujkić, Saletović, Kavazović, Osmić.

Široki Brijeg: Puljić, Vištica, Martić, Grgić, Kujundžić, Lukić, Sesar, Tokić, Lasić, Miletić, Mustapić

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.