Prije godinu dana NK Čelik je prekinuo očajni niz na Tušnju

Dilaver zabio za prvu pobjedu Zeničana u Tuzli

Prije godinu dana NK Čelik je prekinuo očajni niz na Tušnju

Midhat Šljivak

Utakmica koja privlači veliku pažnju u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se na Tušnju.

Tuzlanska Sloboda u ovom duelu dočekuje zenički Čelik, a bit će ovo duel od ogromnog značaja za oba tima, jer će do kraja sezone uz Mladost i Zvijezdu 09 voditi veliku borbu za opstanak.

Sloboda je u prošlosti bila izuzetno dominantna protiv Čelika na Tušnju. Od pokretanja zajedničke Premijer lige BiH u Tuzli je odigrano 19 utakmica, a Zeničani su pobijedili samo jednom.

Desilo se to 16. marta prošle godine. Čelik je pobijedio s 0:1 pogotkom Harisa Dilavera i tako je stala serija Slobode bez poraza na svom terenu od rivala iz Zenice.

Prethodno je Sloboda od 2000. godine čak 15 puta slavila, tri puta su ekipe odigrale neriješeno, a NK Čelik je do 16. marta 2019. godine u rubrici imao 'nulu' pobjeda iz Tuzle.

Sada je također veliki ulog u ovom meču. Sigurno je da na Tušnju ne treba očekivati lijep fudbal, a tri boda bi za oba tima bila zaista ogromna u ovom dijelu sezone.

Interesantno je svakako da su oba tima gotovo kompletno promijenjena u odnosu na prije godinu dana. Tako su na Tušnju 16. marta 2019. godine nastupili u ovim sastavima.

Sloboda: Vukliš, Salihović, Husejinović, Smajić, Ivetić, Livančić, Beganović, Čivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović; Trener: Zlatan Nalić.

Čelik: Pavlović, Hodžić, Okoli, Vrhovac, Dilaver, Okić, Grahovac, Pecelj, Miletić, Jamak, Jurina. Trener: Cihat Arslan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutrašnji meč Slobode i Čelika igra se od 15 sati.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti