Dugo su čekali

Lakersi nakon sedam godina idu ka doigravanju, samo jedan košarkaš igrao za obje ekipe

Endin Čaušević

Košarkaši LA Lakersa sinoć su slavili na svom parketu u derbiju protiv Milwaukee Bucksa sa 113:103.

Lakersi su tako još jednom potvrdili da su s razlogom vjerovatno i glavni favoriti za osvajanje NBA prstena ove sezone. Bucksi su bili blagi favoriti u ovom duelu, no ekipa iz Los Angelesa na kraju je uspjela doći do nove pobjede.

Ekipa Lakersa ide krupnim koracima ka doigravanju i trenutno ima 48 pobjeda i 13 poraza. Ovo će biti prvi put nakon sedam godina da ćemo Lakerse ponovo gledati u play-offu.

Posljednji put to se desilo u sezoni 2012/13. kada je Lakerse predvodio legendarni Kobe Bryant. Zanimljivo da je nakon sedam godina u ekipi Lakersa još sam jedan košarkaš.

Naime, radi se o Dwightu Howardu koji je tada bio starter u ovom timu, a pred ovu sezonu stigao je u tim i pokazao se kao dobro pojačanje. Howard je jedini koji je s Lakersima igrao doigravanje prije sedam godina.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.