Najduži let ikad: Kako je Anthony Davis probudio Jamesa i rekao mu da je Kobe poginuo

Priča koja tjera suze na oči

Najduži let ikad: Kako je Anthony Davis probudio Jamesa i rekao mu da je Kobe poginuo

E. Čaušević

U hramu LA Lakersa, Staples Centru, sinoć je održana komemoracija u čast Kobeja Bryanta, njegove kćerke Gianne i ostalih žrtava stravične helikopterske nesreće koja se desila u Los Angelesu 26. januara ove godine.

Cijeli svijet bio je u šoku kada su američki mediji objavili da je Kobe Bryant poginuo u blizini Los Angelesa u helikopterskoj nesreći. Mnogi su se nadali da su to lažne vijesti, ali na veliku žalost nekoliko sati policija je potvrdila smrt Bryanta i još osam osoba među kojima je bila i njegova kćerka Gianna.

U Staples Centru sinoć je održana komemoracija u njihovu čast na kojoj je bio veliki broj poznatih ličnosti. Kobejeva supruga Vannesa nekako je skupila snage da se obrati iako je bilo jasno da joj to nije nimalo jednostavno.

Sutra će biti tačno mjesec dana kako je Kobe poginuo, a iz LA Lakersa su se prisjetili tog kobnog dana. Ekipa se vraćala s gostovanja iz Philadelphije, te su igrači u avionu saznali da je poginuo jedan od najboljih igrača svih vremena i legenda Lakersa.

Anthony Davis je otkrio šta se dešavalo tog kobnog dana u avionu Lakersa, te je objasnio kako je probudio LeBrona Jamesa da mu kaže te užasne vijesti.

"Ne mogu da spavam u avionu i obično gledam nešto na iPadu. Gledao sam Avengers: Endgame i bio sam baš fokusiran na film. Onda sam vidio kako mi Dwight Howard i DeMarcus Cousins mašu i pokazuju da skinem slušalice. Kada sam to uradio samo mi je Howard rekao 'Čovječe, Kobe je poginuo'. Bio sam ono u fazonu koji Kobe jer sam bio siguran da to nije Kobe Bryant", pričao je Davis i nastavio.

"Rekli su mi ponovo Kobe, ali nisam prihvatao da je to on. Nekoliko sekundi nakon toga samo me pogodilo to i nisam mogao da vjeruje. Bron je spavao u tom trenutku, a oni su mi objašnjavali da je Kobe poginuo u padu helikoptera".

"Počeo sam da budim Brona i govorim mu 'Budi se, budi se'. Svi su onda palali internet da vide da li je to istina i šta se dešava. Ni James nije vjerovao šta se desilo i bio je baš u šoku. Samo nam je govorio da prestanemo da ga zezamo. Bila je to kao scena iz filmova. Bio je nevjerovatno pogođen i povrijeđen. Howard je pobjegao u WC, ali smo svi čuli kako jeca i plače i onda je krenulo. James nije mogao da se suzdrži. To je bio najduži let ikad za mene".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi