Foto - EPA

HNL

Hajduk izgubio još jedan derbi, Rijeka preuzela drugo mjesto

M. Šljivak

Hajduk je danas na Rujevici poražen od Rijeke rezultatom 2:0.


Nakon poraza od Dinama u prošlom kolu, splitski tim je večeras ponovo zakazao u derbiju protiv Rijeke i doživio je novi poraz.

Iako je u prvom poluvremenu domaći tim imao nekoliko odličnih šansi da dođe do gola, nakon 45 minuta igre bilo je 0:0, no Hajduk se nije mogao spasiti u nastavku.

Do vodstva je Rijeka stigla u 61. minuti. Pogodio je Čolak za 1:0, a sve dileme oko pobjednika riješio je Gorgon golom za 2:0 u 72. minuti.

Rijeka je s ova tri boda preskočila Hajduk na drugom mjestu i sada ima 47 bodova, a Hajduk ima 45. Nihad Mujakić je za Hajduk odigrao kompletan meč.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.