Iza Mujakića je prvi hrvatski derbi: Isključenje je presudilo utakmicu

Dinamo slavio 2:0

Iza Mujakića je prvi hrvatski derbi: Isključenje je presudilo utakmicu

S. Mlaćo

Dinamo je nanio novi poraz Hajduku.

U velikom derbiju na Poljudu, Modri su slavili 2:0 i napravili korak bliže novoj tituli prvaka.

Strijeci za Dinamo bili su Kadzior i Ademi, a svoj prvi derbi odigrao je i bh. nogometaš Nihad Mujakić koji je ove zime stigao na Poljud.

"Zahvalio bih se navijačima na ogromnoj podršci. Atmosfera je bila idealna, i kada nemaš snage dobiješ motivaciju. Dok smo bili 11 na 11 imali smo nekoliko dobrih šansi, a imali smo šansi i s igračem manje. Teško se obraniti kada imaš igrača manje, nažalost primili smo dva jeftina gola. Mislim da je isključenje presudilo utakmicu, morali smo dosta toga promijeniti", rekao je Mujakić , te dodao.

"Krenuli smo u drugo poluvrijeme isto kao i na početku, željeli smo pobjedu. Dogovor na poluvremenu je bio da idemo maksimalno, da idemo okrenuti utakmicu".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

O Dinamu ima samo riječi hvale.

"Dinamo je pokazao da su dobra ekipa koja igra svake godine Ligu prvaka", kazao je Mujakić.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi