Foto - EPA

Klub potvrdio

Callum Hudson-Odoi zaražen koronavirusom!

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea objavio je večeras kako je fudbaler ovog tima Callum Hudson-Odoi zaražen koronavirusom.


Sve je više sportista širom svijeta zaraženo ovim virusom, a u Engleskoj su se večeras pojavila dva slučaja. Prvo je Arsenal objavio kako je menadžer Mikel Arteta zaražen virusom, a sada je i Chelsea isto potvrdio za mladog fudbalera.

Ipak, bez obzira na činjenicu da je Hudson-Odoi zaražen, klub će nastaviti s radom.

"Svi oni koji nisu imali bliski kontakt s Callumom radit će kao i obično. Callum je od ponedjeljka van ekipe nakon što je imao simptome prehlade testiran je na koronavirus. Večeras je stavljen u izolaciju i osjeća se dobro. Želimo mu brz oporavak i radujemo se njegovom povratku na teren", saopšteno je iz Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, ranije su pozitivni na koronavirus bili Daniele Rugani i Manolo Gabbiadini u Italiji, te dvojica fudbalera njemačkog Hannovera.

U košarkaškom svijetu zvijezde Utah Jazza Rudy Gobert i Donovan Mitchell su zaraženi, a u Evropi je prvi slučaj igrač Reala Trey Thompkins.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.