Ipak, stvari bi se mogle zakomplikovati

Barceloni ne treba, ali Chelsea i Napoli su "zagrizli"

Getafe je uspio osigurati usluge (posudba iz Barcelone) Marca Cucurelle, a njegov dolazak u predgrađe Madrida se ispostavio kao pun pogodak.

21-godišnji bočni fudbaler se nakon niza sjajnih izvedbi u dresu Getafea našao na meti Napolija, pište Marca, dok britanski The Metro donosi informacije o ozbiljnom interesu Chelseaja za Cucurellu.

Svestrani Cucurella najčešće igra na poziciji lijevog beka i trenutno se nalazi na jednogodišnjoj posudbi u Getafeu.

Cucurella je produkt slavne La Masije, ali je tokom godina provedenih na Nou Campu upisao samo jedan nastup za prvi tim Barcelone, protiv niželigaša Murcije u Kupu Kralja - prije dvije sezone.

Inače, prošlu sezonu je proveo na posudbi u Eibaru, a iako ove sezone igra sjajno u Getafeu, nema naznaka da bi ga Katalonci željeli vratiti na Nou Camp.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Getafe ima opciju otkupa Cucarellinog ugovora po isteku posudbe za šest miliona eura, ali je Barcelona u ugovor o posudbi i mogućem trajnom transferu ugradila i klauzulu koja joj omogućava da može kupiti Cucarellu od Getafea po povoljnim uslovima. To bi moglo itekako zakomplikovati njegov eventualni transfer na ljeto.

Ipak, interes Napolija i Chelseaja je tu...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.