Kapiten Gomez

"Linda me pita što se ne borimo za Scudetto, kao da ne zna da smo Atalanta"

Edmir Škorić

Kapiten Atalante Alejandro Gomez govorio je o sezoni u kojoj je njegov tim igrao čudesno.

Atalanta je peta na tabeli, no oduševila je nekim nevjerovatnim partijama ove sezone, dok je u Ligi prvaka izborila historijsko četvrtfinale, izbacivši Valenciju u osmini finala.

Tim Piera Gasperinija igra izuzetan, napadački nogomet i uglavnom za gol više. To se dopada navijačima iz Bergama, ali i neutralnoj publici širom svijeta. Atalanta je zaslužila puni respekt, a neki su toliko ambiciozni da vide ovaj tim kao prvaka Italije.

Takva je i Linda, supruga kapitena Gomeza.

"Linda mi uvijek govori da želi da osvojimo Scudetto i Ligu prvaka. Ona je vrlo ambiciozna i rekla mi je: 'Ne razumijem zašto se ne boriš za Scudetto', a ja joj odgovorim: 'Smiri se, mi smo Atalanta'", kazao je Gomez, pa je dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gubili smo neke glupe bodove, mogli smo imati barem pet ili šest bodova više i bili bismo bliže Scudettu, ali ostalo je još 12 ili 13 utakmica. Ko zna, možda ne bi bilo toliko suludo razmišljati o Scudettu".

Atalanta je trenutno na 14 bodova iza Stare dame i ima tri boda manje od četvrtoplasirane Rome, a plasman u Ligi prvaka ipak je ove sezone prvi cilj tima iz Bergama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.