Sve je otvoreno

Alaba ne odbacuje mogućnost napuštanja Bayerna

U jeku špekulacija da su najveći španski rivali, Real Madrid i Barcelona, zainteresovani za njega, svestrani lijevi bek Bayerna David Alaba ističe da "može zamisliti drugačiji put" u nastavku karijere.

Austrijski reprezentativac je, istina, istakao da se osjeća jako ugodno u Minhenu, ali nije odbacio mogućnost odlaska sa Allianz Arene u potrazi za novim izazovom.

Inače, izuzme li se šestomjesečna posudba u Hoffenheimu, Alaba je svoju čitavu seniorsku karijeru proveo u Bayernu. U redove minhenskog velikana je došao iz omladinskog pogona bečke Austrije.

"Osjećam se ugodno u Minhenu, ali mogu zamisliti da krenem drugim putem. Da li ću to učiniti ili ne, ostaje da se vidi. U ovom trenutku ne brinem zbog takvih stvari", izjavio je Alaba za GQ.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild je nešto ranije ove sedmice pisao da su Real i Barca zainteresovani za Alabu, a da Austrijanac nije siguran želi li produžiti svoj ugovor sa Bayernom i poslije 2021.

Kada se sve sabere, 27-godišnji Alaba je u dresu Bayerna do sada odigrao 372 utakmice, postigao je 30 golova i upisao 48 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.