Bayernov kuhar objavio sastojke "čarobnog" pića za zaštitu od koronavirusa

Pomaže u jačanju imuniteta

Bayernov kuhar objavio sastojke "čarobnog" pića za zaštitu od koronavirusa

Edmir Škorić

Kuhar njemačkog prvaka Alfons Schuhbeck dao je intervju za Bild u kojem je pojasnio na koji način igrače Bayerna štiti od koronavirusa.

Bayern nije pogođen pandemijom koronavirusa i još nijedan član bavarskog tima nije testiran pozitivno na koronavirus. Naravno, svijet još nema konkretno rješenje za virus koji hara od početka februara, ali svakako postoje načini da se organizam zaštiti.

Osim standardnih mjera poput nošenja rukavica ili maski, kao i izbjegavanja dodira ili grupe ljudi((samoizolacija), postoji mogućnost da postanete imuni na virus, a 70-godišnji kuhar Bayerna pronašao je formulu za "čarobno" piće.

"Ne možemo da aktiviramo svoj imunološki sustav za tri minute, dugoročno moramo raditi na našem zdravlju. Ljudi također troše 35 eura na automobilsko ulje i ništa se ne dogodi. Litra ulja za naše tijelo je oko dva eura i moramo trajno da konzumiramo zdrave namirnice. Ne možete od jedne čaše ojačati imunitet, ali ako to stalno radite onda ste zaštićeni", poručuje Schuhbeck, pa nastavlja:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Igrači Bayerna svako jutro piju đumbir. Pola je iscijeđeni đumbir, a pola je sok od limete. Oni također konzumiraju omega 3 (riblje ulje) i sjemenke lana ili šipka. Uz to, preporučuje se kurkuma i češnjak, tako da njihovi odbrambeni mehanizmi budu na maksimumu i neće se lako razboliti".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Čuj čarobni kod nas u ratu šta su sve "čarobno" pravili, svijet ne bi vjeroco
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi