Oglasio se i krilni igrač Uniteda

Juan Mata apeluje: Ostanite smireni...

Edmir Škorić

Juan Mata je iskoristio priliku da u vanrednoj situaciji posavjetuje ljude.

Veznjak Manchester Uniteda Juan Mata pozvao je nogometni svijet da ostane miran i vjeruje stručnjacima jer su nogometne utakmice suspendovane zbog virusa Covid-19.

Kao i druge evropske lige, Premier liga je privremeno obustavljena zbog širenja koronavirusa i još nije jasno da li će se prvenstvo i kada nastaviti.

Manchester United je također otkazao treninge i igrači su dobili individualne programe treninga kako bi bili kod kuće. Kroz videozapis objavljen na službenom web mjestu kluba, Mata je pozvao sve da ostanu mirni i vjeruju stručnjacima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Dobro se provodimo. Naravno, kod kuće smo, trudimo se održati formu, ali treniram na sve moguće načine, radimo domaće vježbe i pokušavamo održati formu, ostati mirni i imati strpljenja", rekao je Mata.

"Biti strpljiv i smiren jedino što sada možete učiniti. Moramo čekati i vjerovati stručnjacima dok opet ne budemo mogli da igramo nogomet", dodao je Španac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.