Igra za "siću", a najbrži je igrač Manchester Uniteda!

Među najslabije plaćenim igračima

Igra za "siću", a najbrži je igrač Manchester Uniteda!

Admin Čaušević

Prekid prvenstva u Engleskoj za Manchester United nije došao u pravom trenutku s obzirom da su Crveni đavoli bili u odličnoj formi. 

Posljednjih sedmica jedno od glavnih oružja ekipe Ole Gunnara Solskjaera postala je brzina. Najbrži igrač ekipe je onaj koji praktično igra za siću ukoliko se u obzir uzmu iznosi plata najvećih zvijezdi.

Prema podacima Opte Mason Greenwood je u utakmici protiv Evertona (1:1) igranoj u nedjelju 1. marta ostvario brzinu od 37.5 km/h te je pretekao Freda koji je također protiv Karamela, ali na Old Traffordu ostvario sprint brzine 37.29 km/h.

Greenwood sedmično na Old Traffordu zaradi 800 funti, dok primjera radi David De Gea (375.000), Paul Pogba (290.000) i Marcus Rashford (250.000) zarađuju višestruko više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, kada je u pitanju broj utakmica s najbržim sprintom najbolji učinak u Manchester Unitedu ima David James. Talentovani ofanzivac je bio najbrži igrač Crvenih đavola na čak 12 ligaških utakmica ove sezone.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi