Konkretan potez ovog kluba

NK Osijek svojim igračima i zaposlenicima smanjio plate za 50%

Esmer Oštraković

Nakon što je igračima Osijeka predloženo da im se zbog krize izazvane koronavirusom smanje plate, oni su to prihvatili.

Tako će ovaj klub svojim zaposlenicima smanjiti platu za 50%, a 25% od toga će im biti vraćeno kada se vrate na zelene terene.

Oni su prvi klub u Hrvatskoj koji se odlučio na ovaj potez, a vjeruju da će mnogi krenuti njihovim stopama kako bi izbjegli finansijske probleme.

"Prvi smo se odlučili na takve mjere, ali vjerujem da će i svi drugi klubovi jako brzo uraditi isto što smo i mi", rekao je predsjednik Osijeka, Ivan Meštrović.

Sigurno da nogometašima, ali i zaposlenima ovo neće biti jednostavan period, ali dugoročno kada je klub u pitanju može se reći da je ovo jako dobar potez.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.